2023 m. sausio 10 d.
|  Naujienos

„Palanga Dreams“ - tarp 15 įspūdingiausių 2022 m. objektų

Žurnalas STRUCTUM, kaip kasmet peržvelgdamas praėjusius metus, kartu su architektų komisija išrinko įspūdingiausius 2022 metų projektus, kuriuos sukūrė Lietuvos architektai ir įgyvendino didžiausios, profesionaliausios statybos įmonės.

„Palanga Dreams“ projektas Lietuvos pajūryje puikuojasi tarp jų.

„Palanga Dreams“: atkurta didybė

Palangoje po daugiau nei metus trukusio remonto darbų buvę „Šilko“ fabriko poilsio namai tapo prabangių apartamentų projektu „Palanga Dreams“. Maironio gatvėje stovinčiame trijų aukštų pastate „Palanga Dreams“ iš viso suprojektuotos 23 prabangios poilsio erdvės.

Įspūdingos architektūros vėlyvojo modernizmo pastatas Palangoje pastatytas pagal architektės Irenos Likšienės projektą, o pastaraisiais metais stovėjo apleistas. Prikelti pastatą naujam gyvenimui ir investuoti į jį pasiryžo bendrovė UAB „Reefo“, kuri nutarė ne griauti, o kurti atnaujinimo projektą, išlaikant vertingiausius pastato bruožus. Užbaigus atnaujinimo projektą pastatas tapo išraiškingu ir šiuolaikišku poilsio apartamentų kompleksu.

Įkvėptas jūros

Pastato architektė I. Likšienė žurnalui STRUCTUM pasakojo, kad projektas parengtas ir realizuotas 1985–1987 metais. „Tuo metu mudu su vyru Gintu Likša ir dukromis jau šešerius metus gyvenome ir dirbome Palangoje. Aplinka ir jūra įkvėpė. Kiekvienas naujas objektas buvo didelis iššūkis ir atsakomybė. Didelė privilegija projektuoti mieste, kuriame gyveni, jauti erdvę, žinai kiekvieną kampą. Visada gali pasitikrinti savo sprendimų teisingumą vietoje“, – sakė ji.

„Šilko“ fabriko poilsio namų architektūrinį sprendimą, pasak architektės, diktavo centrinė miesto dalis, santykinai nedidelis kampinis sklypas Gintaro ir Maironio gatvių sankirtoje ir gana nemaža projekto apimtis. Išeities pozicija: kampas, pastato ašis, simetrija, aiški struktūra, įtrauktas įėjimas į jį, laipsniškas aukštėjimas į sklypo gilumą. Taip atsirado kompaktiškas tūris su stogu-terasa virš sutapdintos stogo dalies ir atrijumi pastato viduje, aplink kurį išdėstytos gyvenamosios patalpos ir infrastruktūra.

Visą straipsnį skaitykite čia.