2022 m. rugsėjo 19 d.
|  Naujienos

„Reefo“ milijoniniam pirkiniui Vilniaus centre pasitelkė „YIT Lietuvą“

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „YIT Lietuva“ ir „Reefo“ pranešė iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto aukcione įsigijusios pastatus sostinės Naujamiestyje. Čia planuojamas naujas daugiabučių projektas.

VŽ rašė, jog liepos pabaigoje vykusiame aukcione už objektą J. Basanavičiaus g. 28 pasiūlyta pradinė 13,59 mln. Eur kaina.

Tai buvo antrasis jo aukcionas šiemet. Metų pradžioje pirmąjį aukcioną laimėjusi UAB „Ba 28“, priklausanti „Reefo“, nepajėgė viena pabaigti sandorio. Plačiau apie tai galite skaityti šiame VŽ straipsnyje.

„Sklypas yra patrauklioje vietoje – Vilniaus centre, kur būsto paklausa išlieka itin didelė. Matome jo konversijos potencialą ir galimybių moderniam būsto projektui. Nors statybos nedideliuose sklypuose miesto centre susijusios su papildomais logistikos ir darbų organizavimo iššūkiais, turime nemažai patirties, todėl tikime projekto sėkme“, – dabar pranešime teigia Kęstutis Vanagas, „YIT Lietuvos“ vadovas.

Pasiruošimą plėtrai planuojama pradėti užbaigtus sandorį.

Anksčiau „Reefo“ skaičiavo, jog į projektą bus investuojama apie 40 mln. Eur, o įgyvendinimas truktų apie 5 metus. Įmonės vadovas Karolis Aidulis VŽ sako, jog dabar projektą įmonės plėtos dalimis. Visą pokalbį su juo galite skaityti šiame straipsnyje.

Aukcione buvo parduodamas J. Basanavičiaus g. 28 universiteto pastatų kompleksas, kurio bendras plotas sudaro 7.579 kv. m. Universitetas skelbė, jog turtu naudosis iki 2023 m. kovo.

Parduotas objektas yra 1,145 ha ploto sklype, kurį aukštoji mokykla valdo panaudos būdu.

Pagal Vilniaus bendrąjį planą, teritorijoje galima gyvenamųjų, visuomeninės paskirties ir komercinės paskirties objektų statyba.

2021 m. liepą ir rugsėjį taip pat rengti šių pastatų aukcionai, tačiau jiems pasibaigus be rezultatų, pradinė kaina sumažinta 1,5 mln. Eur.

Plačiau skaitykite čia.