2021 balandžio 27 d.
|  Naujienos

Rekordinis sandoris pajūrio nekilnojamojo turto rinkoje: už 6 mln. eurų parduotas viešbutis „Nidos banga“

Viešbutį „Nidos banga“ už daugiau nei 6 mln. eurų įsigijo nekilnojamojo turto vystytojai „Reefo“. Viešbučio pastatų komplekse jau pradėti atnaujinimo darbai, poilsiautojus ketinama priimti dar šios vasaros pradžioje.

„Jau kelis metus atidžiai stebime Lietuvos pajūrio ir ypač Nidos progresą, ateinančias investicijas tiek į privatų, tiek ir į viešąjį sektorių. Pastebėjome Nidos potencialą kokybiškai ir stilingai apgyvendinimo vietai, kuri atitiktų esamų Nidos lankytojų lūkesčius bei padėtų pritraukti naujų svečių, kurie anksčiau daugiau pasirinkimo rasdavo Palangoje ar užsienyje. Tikime, jog unikali viešbučio vieta ant Kuršių marių kranto nepaliks abejingų“, – sprendimą investuoti į „Nidos bangą“ komentuoja „Reefo“ vadovas ir akcininkas Karolis Aidulis.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis investiciją į garsųjį, 1867 m. įkurtą Hermano Blodės viešbutį, kuriame gimė ir Nidos dalininkų kolonija, vadina reikšmingu indėliu į Nidos poilsio infrastruktūros gerinimą: „Tie, kurie lankosi Nidoje kasmet, tikriausiai pastebėjo, kad ji tampa vis patrauklesniu kurortu. Prie šio pokyčio itin prisideda privačios investicijos ir kūrybiškos verslininkų idėjos. Praėjusį atostogų sezoną stebėjome naują tendenciją, kai visa Neringa ir ypač Nida buvo pilna poilsiautojų iki pat rudens pabaigos. Tikimės, kad atsinaujinusi „Nidos banga“ svariai prisidės prie tokios pozityvios tendencijos išlaikymo ir 2021 m. sezoną“. Rekordinę investiciją Lietuvos pajūryje padėjo realizuoti kredito unija „Taupa“, investuotojams suteikusi jungtinę paskolą kartu su kredito unija „Rato“ bei „European Merchant Bank“. KU „Taupa“ administracijos vadovas Karolis Vitkauskas šiame sandoryje tikina matantis daugiau nei tik investicijų grąžą: „Prisidėti prie rekordinio sandorio pajūrio nekilnojamojo turto rinkoje jau savaime yra didžiulis laimėjimas. Vis dėl to, tikruoju laimėjimu laikau tai, kad šia investicine paskola prisidedame prie gražiausio Lietuvos kurorto tobulinimo“

Pirkėją teisiniais klausimais atstovavo ir susitarimą pasiekti padėjo advokatų kontora „COBALT“. Jos partneris Artūras Kojala pabrėžia, kad pasiekti susitarimą pavyko per itin trumpą laiką: „Rekordiškai didelį įsigijimą pavyko įgyvendinti per rekordiškai trumpą laiką. Greitis šiame sandoryje buvo labai svarbus – dėl to, kad visi formalumai buvo suderinti operatyviai, jau vyksta viešbučio atnaujinimo darbai ir pirmieji svečiai jame apsilankyti galės vos po poros mėnesių“.

Įmonė „Reefo“ pastaruoju metu investavo ir į kitus nekilnojamojo turto objektus Vilniuje ir pajūryje. „Praėjusių metų pabaigoje įsigijome poilsio namus Palangoje iš UAB koncerno „Achemos grupė“, netrukus planuojame užbaigti ir dar vieną įsigijimo sandorį pajūryje. Aktyviai ieškome pastatų ir žemės sklypų įsigijimui Vilniuje. Kalbant apie tolimesnius planus įsigijus viešbutį „Nidos banga“ – šiuo metu investuojame į viešbučio atnaujinimą ir planuojame vykdyti viešbučio veiklą. Stebėsime veiklos rezultatus ir ruošime ilgalaikę turto valdymo strategiją, neatmetame galimybės, jog dalį viešbučio komplekso pastatų parduosime, o dalį – rekonstruosime. Planuojama „Reefo“ įmonių grupės apyvarta 2021 m. – 15mln. eurų“, – plėtros planais dalinasi kompanijos „Reefo“ partnerė Lina Baronaite. Viešbutį „Nidos banga“ sudaro keturi pastatai, iš viso daugiau nei 4400 kv.m ir beveik 100 kambarių, kurių dauguma – su vaizdu į Kuršių marias. Dar šią vasarą viešbutyje ketinama atidaryti ir daugiau nei 500 kv. m restoraną su didele terasa ant stogo. Viešbutis veiklą pradės nuo 2021 m. birželio 1 dienos.

Visas straipsnis: https://www.15min.lt/verslas/naujiena/kvadratinis-metras/nekilnojamasis-turtas/rekordinis-sandoris-pajurio-nekilnojamojo-turto-rinkoje-uz-6-mln-euru-parduotas-viesbutis-nidos-banga-973-1493390